یوکللی لوازم جانبی و اکسسوریهای مختلفی دارد که استفاده از آنها، علاوه بر راحتتر کردن و بهبود تجربه نوازندگیتان، در مواردی میتوانند از سازتان هم محافظت کنند. در این مقاله تعدادی از معروفترین و محبوبترین لوازم جانبی یوکللی را معرفی کردیم:
نکات کلیدی در مورد لوازم جانبی یوکللی: - لوازم جانبی یوکللی، میتوانند زندگیتان را به عنوان یک یوکللینواز راحتتر کنند.
- لوازم جانبی مانند کیف یوکللی، تیونر، سیم، پایه، استرپ و غیره در این راهنما معرفی شدهاند.
- لوازم جانبی یوکللی، میتوانند زندگیتان را به عنوان یک یوکللینواز راحتتر کنند.
- لوازم جانبی مانند کیف یوکللی، تیونر، سیم، پایه، استرپ و غیره در این راهنما معرفی شدهاند.
لوازم جانبی مورد نیاز برای یوکللی( اوکولهله) خود را میتوانید از قسمت تجهیزات جانبی سایت ایران یوکللی تهیه کنید.
1.کیس یا کیف یوکللی
کیف یا کاور یوکللی، یکی از مهمترین و اساسیترین لوازم جانبی یوکللی است که باید تهیه کنید. کیف یوکللی علاوه بر راحتتر کردن حمل و نقل ساز، به دلیل لایههای ابر و محافظ کار شده در آن، از سازتان در برابر ضربه، خش، رطوبت و دیگر آسیبها محافظت میکند.
2.تیونر
یکی دیگر از مهمترین اکسسوریهای یوکللی و اصولا هر ساز دیگری، تیونر است. این ابزار کوچک به شما این امکان را میدهد که یوکللی خود را به راحتی کوک کنید. میتوانید برای کوک کردن، هم از تیونرهای کلیپسی که به سر یوکللی وصل میشود و کوک دقیق ساز را نشان میدهد استفاده کنید، هم میتوانید از اپلیکیشنهای کوک روی موبایل ( که با استفاده از میکروفن گوشی صدای هر سیم را به اپلیکیشن منتقل میکند) برای کوک کردن سازتان کمک بگیرید.
اگر میخواهید بهترین اپلیکیشنهای کوک را بشناسید این مقاله (بهترین اپلیکیشن کوک یوکللی برای اندروید و آیفون) را بخوانید.
3.پایه یوکللی
اگر شما هم بعد از نواختن یوکللیتان نمیدانید آن را کجا بگذارید، مسلما به پایه یوکللی نیاز دارید. این پایهی ساده و جمع و جور علاوه بر نگه داشتن و محافظت از یوکللی، جلوهی زیبایی به اتاقتان میدهد و یوکللی را به بخشی از دکور محیط تبدیل میکند. علاوه بر آن هروقت بخواهید سازتان را بردارید و تمرین کنید، میدانید جایش گذاشت و بدون اتلاف وقت میتوانید نوازندگی را شروع کنید.
4.سیم یوکللی
فراموش نکنید که سیمهای یوکللی، با مرور زمان کهنه میشوند. پس بهتر است همیشه یک جفت سیم اضافه داشته باشید. میتوانید بر اساس سلیقه، نیاز و سبک مورد علاقهاتان برای نوازندگی، سیمهایی از جنسهای مختلف تهیه کنید. سیمهای یوکللی در انواع مدلها مثل نایلون، فلوروکربن و تیتانیوم وجود دارد.
اگر میخواهید در مورد سیمهای یوکللی و انواع آن بیشتر بدانید مقاله (سیمهای یوکللی) را بخوانید.
5.استرپ یوکللی (بند یوکللی)
استرپ یوکللی، علاوه بر خاص کردن ظاهر سازتان، دور بدنه یوکللی محکم میشود و با تقسیم و کم کردن وزن آن روی بدن شما، نوازندگی را برایتان راحتتر میکند. به خصوص استفاده از استرپ برای وقتهایی که میخواهید در حالت ایستاده نوازندگی کنید، بسیار مفید و کاربردی است. استرپ در دو مدل وجود دارد.
یکی از مدلها که اصطلاحا به آن مدل گیرهای میگویند، یک قلاب دارد که درون سوراخ صدا میوفتد و حلقه بند دور گردن میافتد.
مدل دیگر استرپ دو سمت ساز قرار میگیرد و از یک طرف دور دسته گره میخورد و از طرف دیگر به پین پایین ساز وصل میشود( در صورتی که این استرپ را تهیه میکنید و یوکللیتان پین ندارد، میتوانید همراه استرپ پین خریداری کنید و خودتان در خانه ساز را سوراخ و پین استرپ را به انتهای آن وصل کنید.)
6.پیک یوکللی
استفاده از پیک در یوکللی چندان معمول نیست اما بسیاری به جای استفاده از انگشتان در ضربه زدن به سیمها از پیک استفاده میکنند. پیکهای یوکللی در انواع مختلف چه از نظر جنس و چه از نظر ضحامت وجود دارند. با وجود پیکهای پلاستیکی مخصوص یوکللی، محبوبترین و متداولترین پیک برای این ساز پیک نمدی است.
7.کاپو یوکللی
سیمهای یوکللی میتوانند به وسیله کاپو به شکلهای متفاوتی کوک شوند. کاپو یک گیره کوچک است که روی دسته ساز قرار میگیرد و به شما کمک میکند بدون عوض کردن ترتیب انگشتگذاری، در تنالیتههای مختلف نوازندگی کنید.
اگر میخواهید در مورد کوکهای متفاوت یوکللی بدانید مقاله (کوکهای مختلف یوکللی) را بخوانید.
همچنین برای یادگیری طریقه استفاده از کاپو مقاله ( راهنمای استفاده از کاپو ) را بخوانید.
8.دستگاه کنترل رطوبت
یوکللی به خصوص آنهایی که از چوب سالید و محکم ساخته شدند ممکن است به راحتی تحت تاثیر تغییرات رطوبت هوایی قرار بگیرند. این دستگاه با تنظیم رطوبت داخل بدنه یوکللی، از ساز در برابر خشک شدن و ترک خوردن محافظت میکند.
9.دستمالهای مخصوص تمیز کردن
تمیز کردن یوکللی به شکل متداوم، سازتان را در شرایط خوبی نگه میدارد. پارچههای میکروفایبر برای تمیز کردن بدنه و سیمها مناسب است. همچنین تمیز کردن مرتب سیمها هم ضروری است. ماندن گرد و خاک و رطوبت انگشتان به روی سیمها باعث زنگ زدن و فرسوده شدن سیمها میشود.
برای اینکه بدانید چطور از یوکللی خود مراقبت کنید مقاله (اصول نگهداری از یوکللی: چطور از سازم مراقبت کنم؟) را بخوانید.