ساده‌سازی آکوردها

ساده‌سازی آکوردها

ساده‌سازی آکوردها 768 512 مدیریت ایران یوکللی

همه ما این تجربه را داشته‌ایم که در اینترنت به دنبال آکوردهای یک آهنگ می‌گردیم  و بعد از پیدا کردن آکوردها متوجه می شویم که چقدر سخت هستند و حتی اسم خیلی از آن‌ها را نشنیده‌ایم و شاید خیلی از ما از نواختن آن آهنگ منصرف شویم.این راهنمای سریع و راحت به ما ۵ نکته را برای ساده‌سازی آکوردها دز یک آهنگ آموزش میدهد. می‌توانید از این ۵ نکته در هر آهنگی استفاده کنید و آکوردهایی را که بتوانید حذف کنید.

ما از آکورد C به عنوان نمونه استفاده می‌کنیم اما شما میتوانید این نمونه‌ها را به آکوردهای دیگر منتقل کنید. تصور ما در این راهنما بر این است که شما آکوردهای اصلی اوکوله‌له را می‌دانید.

نکات کلیدی این راهنما

  • با حذف پسوندهای آکوردها آن‌ها را تبدیل به آکوردهای راحت‌تر کنید.
  • از آکوردهای پاور استفاده کنید. در واقع با حذف کردن فاصله سوم آن آکورد را به یک پاور آکورد تبدیل می کنید
  • اسلش‌نت‌ها و آنچه در پرانتز‌ها هستند را حذف کنید و آن‌ها را تبدیل به یک تریاد کنید

۱. پسوند آکوردهای را حذف کنید

زمانی که به نمودار و اسم برخی از آکوردها نگاه می‌کنیم در کنار نام آن‌ها اعداد و علائم عجیب غریبی می‌بینیم. برای مثال: 11th, 13th,maj9,9, m7 و غیره. این اضافاتی که در کنار این آکوردها هستند فضای آن‌ها را تغییر میدهند. برای فضای جاز از یک سری خاص از آن‌ها استفاده می‌شود و در سبک‌های دیگر از سری‌ها دیگر.

این آکوردها را به طور کلی می توان به ۴ دسته تقسیم کرد: آکورد‌های ماژور، مینوز، هفتم دامینانت و آکوردهای افزوده. در واقع در این راهنما می‌خواهیم به آکوردهای اصلی باز گردیم و از جایگزین کردن آکوردهای اصلی اجتناب کنیم.

  • ماژور: C = C6, Cmaj7, Cmaj9, C6/9 and Cmaj7/9
  • مینور: Cm = Cm6, Cm6/9, Cm7, Cm9 and Cm11
  • دامینانت هفتم: +C7 = C9, C13, C9(11+), C11
  • افزورده:C = Caug7, C7+, C7+5, C9+, C9+5, C+9

۲. از powerchord ها استفاده کنید

پاورکوردها یکی از ساده‌ترین آکوردها هستند. این نوع آکورد معمولا از دو نت تشکیل شده است نت پایه و فاصله پنجم. به همین علت است که آن‌ها را با نام ۵ می شناسند مانند C5 .

به فاصله سومی که در آکورد حذف شده است دقت کنید. فاصله سوم معمولا مشخص کننده ماژور و مینور بودن آکورد را این فاصله مشخص می‌کند.

این ساده‌سازی به این معنی است که شما‌ می توانید از این نوع آکورد هم به عنوان جایگزین برای آکوردهای ماژور و هم مینور استفاده کنید. همینطور می توانید برای آکوردهای sus و آکوردهای هفتم استفاده کنید.

آکوردهای پاور: C5 = C،Cm، Csus4،  C7.

۳. صداهای اضافه شده را نادیده بگیرید

آکوردهایی که add دارند همان آکوردهای ۳ صدایی معروف هستند که به آن‌ها نت‌های اضافه شده است. شما می‌توانید این صداهای اضافه شده را نادیده بگیرید و از همان آکوردهای تریاد یا سه صدایی استفاده کنید.

  • added: C = Cadd9، Cadd4،  Cadd2
  • Added: Cm = Cmadd9

۴. اسلش نت‌ها را نادیده بگیرید

همان قانون را برای اسلش نت‌ها در نظر بگیرید. این آکوردها نیز همان آکوردهای سه صدایی یا تریادهایی هستند که ب آن‌ها نت‌هایی اضافه شده است. نت‌هایی که در این نوع آکوردهای استفاده شده است نت‌های باس است. به این آکوردهای تریادهایی که بر روی نت‌های باس ساخته شده اند نیز گفته می‌شود. سختی اسلش آکوردها در سطحی دیگر است ، به اندازه‌ایی که نوازنده‌های حرفه‌ای نیز به مشکل برمی‌خورند. این آکوردها را نیز می‌توانید نادیده بگیرید و از نت پایگی آکورد تریاد استفاده کنید.

اسلش آکوردها: C = C/B 

۵. اکثر نشان‌های داخل پرانتز را نادیده بگیرید

خیلی وقت‌ها می توان چیزهایی که داخل پرانتز نوشته شده است را در نظر نگرفت. چیزهایی مانند اعداد و آکوردهای اضافه شده. با این وجود امکان دارد که همچنان آکورد سخت به نظر بیاید از این مراحل برای ساده کردنش استفاده کنید.

زمانی که شما اعدد ( 3rd) را می‌بینید در واقع این به این معنی است که نت سوم را حذف کنید تا یک آکورد پاور به دست بیاید. اگر این توضیح را نادیده بگیریم احتمالا شما با یک آکورد ماژور یا مینور روبرو می شوید. همین قانون برای ( b5)، (#9) و ) ‌b7#9) استفاده می‌شود.

پیشنهاد پایانی

هر دو مرحله را در یک مرحله انجام دهید:

  • D6/F# با نکته ۴ تبدیل به D6 و با نکته ۱ تبدیل به D می‌شود.
  • F#7(11) با نکته ۵ تبدیل به F#m7 و با نکته ۱ تبدیل به F#m می‌شود.
  • Esus4/A با نکته ۴ تبدیل به Esus4 و با نکته ۲ تبدیل به E5 می‌شود

خرید یوکللی از سایت ایران یوکللی

خرید یوکللی از سایت ایران یوکللی